Utbud och schema

Välj vad du vill göra

Välj mellan ett antal olika pass med eller utan hund. Ett enkelpass är 45 minuter, ett dubbelpass är ca 100 minuter. Mellan passen har du alltså en paus så att du hinner rensa huvudet lite.
Här finns det mesta från koppelhantering till Dog Parkour! Titta på schemat och välj det som passar just er. Under schemat hittar du mer utförliga beskrivningar av alla pass.

På verandan hittar du rolig hundrelaterad shopping från HundUnik!

TIPS: Lägg in fikapauser! Din hund behöver pausa, och fika är gott. Finns att köpa på klubben så klart!


LÖRDAG

9-10.45 MED HUND 6 biljetter UTAN HUND 3 biljetter
FULLTECKNAT MED HUND!
Hundens Hus Skåne: ”SLUTA JAGA!” – EN ANTIJAKT-CLINIC. Dubbelpass.
Har du en hund som jagar katter, harar, fåglar, ekorrar, rådjur eller andra djur och vill få stopp på jakten?
Vill du ha en hund som kan gå lös i skog och mark utan att jaga okontrollerat så krävs det mycket träning och förståelse för hundens naturliga behov. Vi börjar med ett teoripass och går igenom hundens olika jaktbeteenden, talar om vikten av rätt belöning, lämplig jaktkompensation och hur du kan sänka hundens motivation att jaga på egen tass. I all antijaktträning måste man börja med en bra grundträning och det hinner vi förstås inte med på ett kort tillfälle, men vi går igenom vad som är viktigt i träningen och på det praktiska passet undersöker vi var på ”jaktskalan”de deltagande hundarna ligger – om de triggas av vittring, ljud eller rörelse, eller kanske en kombination av dessa.
Max 4 ekipage med hund, obegränsat utan hund.

9-10.45 MED HUND 6 biljetter UTAN HUND 3 biljetter
Hund Helt Enkelt: BAT för hundmöten. Dubbelpass.
BAT står för Behavior Adjustment Training. Det är en effektiv teknik för att jobba med situationer där hunden blir upphetsad, orolig, rädd, eller utåtagerande. Vi kommer främst att fokusera på hundmöten.
BAT bygger på planerad träning där man säkerställer att hunden gör bra val, att lära sig läsa och lyssna på sin hund, och att belöna bra val med funktionella belöningar – dvs se funktionen av beteendet (tex att skälla på en annan hund för att få ökat avstånd) och lära hunden ett bättrte beteende som ger samma resultat (tex att titta på sin ägare för att få ökat avstånd).
Vi kommer att visa och berätta om hur det fungerar och varför det fungerar, olika ”setups”, koppelhantering och hundspråk, och hur du kan få en bättre vardag genom att lära hunden ”prata med små bostäver”.
Öppet för max 4 ekipage med hund som kommer att få förberedande information via mail innan vi träffas. Obegränsat antal åskådare utan hund.

10-11.45 Föreläsning UTAN HUND 2 biljetter
Annika Woulo: Ljudande hundar. Dubbelpass.
Grunder om att hitta triggers och vägar till förändring när hunden piper, gnäller skäller i träning och på tävling.
Ett ekipage består av två delar, en hund och en förare, där båda påverkar varandra. Skällande och gnällande kommer ur en känsla, och om vi kan förändra känslan, förändras också beteendet. Låter enkelt – men hur gör man då? Genom eget arbete med högtempererad hund, har jag hittat flera nycklar till tyst träning och tävling. Det har gett mig verktyg i träningen som fungerar, men har samtidigt förändrat mig som förare, och gett mig en ny syn på min hund och andras.. 
Vi kommer att prata om förarens möjligheter att påverka hunden, dels genom praktisk träning av hunden, men också till stor del genom att rikta fokus på föraren. 
Föreläsning utan hund, obegränsat antal åhörare.

10-11.45 MED HUND 6 biljetter UTAN HUND 3 biljetter
Hundunik: Freestyle. Dubbelpass.
Freestyle är en sport där ert samarbete och teamwork ökar, bygger självförtroende hos din hund och en sport där du och din hund har otroligt roligt med mycket glädje och skratt. En sport som verkligen ger mersmak. 
Helen tävlar på elitnivå inom sporten Heelwork to music som är en av grenarna inom Freestyle med sin hund  Harry. Låter det komplicerat att en sport kan vara två?
Missa då inte detta roliga tillfälle där du får festa loss med din hund och prova på freestyle samt lära dig lite mer om hur sporten fungerar. 
Max åtta ekipage med hund, obegränsat antal åhörare.

11-11.45 Praktisk träning UTAN HUND 2 biljetter
Gabriella Boijsen från R+ Hundskola : Hantering av långkoppel. Enkelpass.
Det är fantastiskt vad ett 5 meter långt koppel kan göra för våra promenader! Rätt hanterat innebär det att hunden kan känna sig fri, lös och ledig. Det kan hjälpa både med hundar som drar i kopplet, hundmötesproblematik och er givande promenader för alla inblandade.
I det här passet arbetar vi utan hund, med de människoskills som krävs för att hantera ett 5 meter långt, fast koppel på ett säkert och smidigt sätt. Genom att smidigt korta och förlänga kopplet, utan att det någonsin rör vid marken eller sträcks, märker hunden knappt av att den är kopplad, och det fungerar lika väl att använda inne i stan som ute på landet. Teknikerna som lärs ut, med hjälp av TAG teach (klickerträning för människor), är en central del av BAT (Behavior Adjustment Training) som används för att hjälpa hundar som har svårigheter med hundmöten eller andra triggers.
Koppel får du gvetvis låna!
Max 14 deltagare

LUNCH

13-13.45 MED HUND 2 biljetter UTAN HUND 1 biljett
FULLTECKNAD MED HUND!
Annika Wuolo: Lek och lär, samarbete i leken. Enkelpass.
Många hundar älskar en bra dragkamp eller att jaga en kastad leksak, men när de hämtat den, springer de hellre och leker på egen hand, än kommer tillbaka till föraren. Det gör att belöningen lätt övergår i konflikt med hunden, men det finns vägar att ganska snabbt, utan mutor eller kommandon,  lära hunden att det lönar sig att komma tillbaka med den för vidare lek eller avlämning hos föraren. Den som vill delta i träningen med hund, skall ha med sig många av hundens leksaker, helst sådant som inte studsar, låter eller har tyngd så det inte blir spännande att skaka leksaken. 
Max två ekipage med hund, obegränsat antal åhörare.

13-14.45 MED HUND 6 biljetter UTAN HUND 3 biljetter
Hundunik: Tanketricks. Dubbelpass.
Aktivera och Boosta din hunds självförtroende! 
Att jobba med både kropp och knopp är viktigt för din hund och varför inte kombinera nytta med nöje. Tanketricks är kluriga tricks där du  kommer få arbeta med targets och kedjor tillsammans med din hund. Det kan vara allt från att lära hunden till att städa till att spela dart tillsammans, eller varför inte spela fotboll, eller få  plats i en låda eller resväska? Tricks ger så mycket mer än bara ett bra samarbete och glädje med din hund, det ökar din hunds självförtroende och kroppsmedvetenhet, något som är perfekt för den mer blyga hunden.
Max åtta ekipage med hund, obegränsat antal åhörare.

13-13.45 MED HUND 3 biljetter UTAN HUND 1 biljett
Ulrika Högbom från HHE: Target. Enkelpass.
En target är något som hunden söker upp och gör något med: rör vid med någon kroppsdel, placerar sig ovanpå eller inuti, tittar på, biter i, etc.
Target-beteenden i sig är roliga att jobba med, och ännu roligare blir det när vi använder targets för att få fram andra beteenden eller kombinerar targets på olika sätt. Ulrika lär dig grunderna i ”target-språket”!
Max 8 ekipage med hund, obegränsat utan hund.

13-13.45 Föreläsning UTAN HUND 2 biljetter
HUA Hund Malmö: Hur lär du? 9 intelligenser. Enkelpass.
Med Howard Gardners teori som diskussionsunderlag om hur vi lär, leker vi med ord och övningar kring hur vi hanterar information och hur vi kan bli bättre på att förstå oss själv och bli medvetna om att vi är supermänniskor allihop. Vi lär bara olika.
För människor, hunden i bilen. 
Max 12 deltagare.

14-14.45 MED HUND 2 biljetter UTAN HUND 1 biljett
Annika Wuolo: Lek in släppandet av föremål. Enkelpass.
FULLTECKNAD MED HUND!
Vissa hundar leker gärna med trasor, bollar och apporter, kommer kanske gärna tillbaka med dem, men vill inte alls släppa föremålet när de väl fått tag på det. Det gör att belöning med leksak lätt följs av konflikt mellan hund och förare. Du får tips på hur du genom leken kan lära hunden att släppa, utan att behöva muta eller kommendera. 
Max tre ekipage med hund, obegränsat antal åhörare.

14-14.45 MED HUND 3 biljetter UTAN HUND 1 biljett
Åsa Jakobsson från HHE: Trixa med hunden. Enkelpass.
Att lära sin hund trix är ett enkelt och kravlöst sätt att öka kontakt och samarbete, hitta glädjen i träningen, och lära hunden att lära.
Åsa visar och berättar om fyra olika trix, och du tränar sedan med din egen hund på det/de trixen ni tycker verkar roligast. Alla trix kan anpassas i svårighet, passet passar både för nybörjarhundar och mer rutinerade trixare.
Max 8 ekipage med hund, obegränsat utan hund.

15-16.45 Föreläsning UTAN HUND 4 biljetter
Hundhörnan Skåne: Föreläsning om Balansbollsträningens grunder. Dubbelpass.
Under detta passet kommer du att få en inblick i balansbollsträningens grunder. Att träna med balansboll har många fördelar. 
Vi kommer åt de små stabiliserande musklerna
Det ger självförtroendet en boost 
Perfekt verktyg för att bygga upp hundens kropp så att den får fysiska förutsättningar att prestera och hänga med i vardagen
Det går att träna hemma i vardagsrummet 
Proprioceptionen förbättras 
Kroppsmedvetenheten ökar
Sen är det dessutom roligt, för både hund och ägare! 
Ni kommer att få med er tips hem på hur man kan anpassa detta efter olika typer av individer så som valpar, seniorer, agilityhundar och lydnadshundar. 
Övningarna kommer visas upp med Amandas Zickan och ni provar hemma själva sen. Obegränsat antal deltagare. Klarar hundarna av att följa med in som åhörare går det bra. 

15-16.45 MED HUND 6 biljetter UTAN HUND 3 biljetter
Byracka Forever: Specialsök. Dubbelpass.
Vi nosar på grunderna i specialsöket! Oavsett om du vill utbilda din hund och jobba operativt eller om du vill ha en riktigt kul aktivering så ser grunden likadan ut. Och grunden är viktig! Vi tittar på doftinlärning, motivation, stegringsplanen och hur operant inlärning fungerar i specialsöket.

15-15.45 MED HUND 3 biljetter UTAN HUND 1 biljett
HUA Hund Malmö: Skvallerträning. Enkelpass.
Konsten att lära hunden att titta på dig runt spännande grejer. Vad snackar de om egentligen? Vadå skvaller? I detta pass får du med dig grunderna i den fantastiska skvallerträningen. Du vill ju att din hund ska kolla på dig och inte på allt annat. Jo ibland, men inte heeeeeela tiden. Efter passet kan du skvallra vidare hur mycket du vill. Garanterat roligt att skvallra 😉 
Max sex ekipage med hund, max åtta observatörer.

15-15.45 MED HUND 3 biljetter UTAN HUND 1 biljett
Ulrika Högbom från HHE: Nosework. Enkelpass.
I nosework lär sig hunden hitta olika dofter och berätta för sin ägare var de är gömda. En favoritsport för de allra flesta hundar – äntligen får de använda sin nos fullt ut!
Ulrika visar och berättar, och du får testa en del grundövningar med din egen hund. Glad och nöjd hund utlovas!
Max 8 ekipage med hund, obegränsat utan hund.


SÖNDAG

9-9.45 Föreläsning UTAN HUND 2 biljetter
HUA Hund Malmö: Hur lär du? 9 intelligenser. Enkelpass.
Med Howard Gardners teori som diskussionsunderlag om hur vi lär, leker vi med ord och övningar kring hur vi hanterar information och hur vi kan bli bättre på att förstå oss själv och bli medvetna om att vi är supermänniskor allihop. Vi lär bara olika.
För människor, hunden i bilen. 
Max 12 deltagare.

9-9.45 Praktisk träning UTAN HUND 2 biljetter
Gabriella Boijsen från R+ Hundskola: Hantering av långkoppel. Enkelpass.
Det är fantastiskt vad ett 5 meter långt koppel kan göra för våra promenader! Rätt hanterat innebär det att hunden kan känna sig fri, lös och ledig. Det kan hjälpa både med hundar som drar i kopplet, hundmötesproblematik och er givande promenader för alla inblandade.
I det här passet arbetar vi utan hund, med de människoskills som krävs för att hantera ett 5 meter långt, fast koppel på ett säkert och smidigt sätt. Genom att smidigt korta och förlänga kopplet, utan att det någonsin rör vid marken eller sträcks, märker hunden knappt av att den är kopplad, och det fungerar lika väl att använda inne i stan som ute på landet. Teknikerna som lärs ut, med hjälp av TAG teach (klickerträning för människor), är en central del av BAT (Behavior Adjustment Training) som används för att hjälpa hundar som har svårigheter med hundmöten eller andra triggers.
Koppel får du gvetvis låna!
Max 14 deltagare

9-9.45 MED HUND 3 biljetter UTAN HUND 1 biljett
Ulrika Högbom från HHE: Nosework. Enkelpass.
I nosework lär sig hunden hitta olika dofter och berätta för sin ägare var de är gömda. En favoritsport för de allra flesta hundar – äntligen får de använda sin nos fullt ut!
Ulrika visar och berättar, och du får testa en del grundövningar med din egen hund. Glad och nöjd hund utlovas!
Max 8 ekipage med hund, obegränsat utan hund.

10-10.45 MED HUND 3 biljetter UTAN HUND 1 biljett
Annika Wuolo: Fokusträning, självbehärskning. Enkelpass.
En grundläggande övning, som många lär sina hundar, är omvänt lockande. Den är grund för många roliga lekar, som bygger fokus och självbehärskning hos hunden. Några lekar är Klara-färdiga-gå,  ”Arga leken” (ögonkontakt med störning), Fokusleken (fokusera på ett föremål med störning). De kan användas som aktivering, som avledning eller som ingång till andra moment, som t.ex inför frysmarkering i specialsök/nosework.
Max fyra ekipage med hund, obegränsat antal åhörare.

10-10.45 MED HUND 3 biljetter UTAN HUND 1 biljett
Byracka Forever: Specialsök. Enkelpass.
Vi nosar på grunderna i specialsöket! Oavsett om du vill utbilda din hund och jobba operativt eller om du vill ha en riktigt kul aktivering så ser grunden likadan ut. Och grunden är viktig! Vi tittar på doftinlärning, motivation, stegringsplanen och hur operant inlärning fungerar i specialsöket.

10-10.45 MED HUND 3 biljetter UTAN HUND 1 biljett
HUA Hund Malmö: Skvallerträning. Enkelpass.
Konsten att lära hunden att titta på dig runt spännande grejer. Vad snackar de om egentligen? Vadå skvaller? I detta pass får du med dig grunderna i den fantastiska skvallerträningen. Du vill ju att din hund ska kolla på dig och inte på allt annat. Jo ibland, men inte heeeeeela tiden. Efter passet kan du skvallra vidare hur mycket du vill. Garanterat roligt att skvallra 😉 
Max sex ekipage med hund, max åtta observatörer.

11-11.45 MED HUND 3 biljetter UTAN HUND 1 biljett
Peter Carlsson från R+ Hundskola: Frivillig hantering! Enkelpass.
En sak kan vi vara helt säkra på – att din hund någon gång kommer att behöva veterinärvård eller regelbunden hantering. Det kan vara för en akut skada, för en kronisk sjukdom, för en periodiskt återkommande vaccinering eller kontroll, eller helt enkelt för vanlig hantering som kloklipp eller pälsvård. Den viktigaste kunskapen du kan ge din hund i det sammanhanget är att hantering är trevligt! Frivillig hantering ger dig verktygen att förbereda din hund för hantering eller veterinärbesök utan rädslor och stress. Vi jobbar med hanteringen från grunden och med hjälp av samma avslappnade förhållningssätt som när vi tränar in trix och andra roliga aktiviteter.
Max 4 ekipage med hund. Obegränsat utan hund.

11-11.45 MED HUND 3 biljetter UTAN HUND 1 biljett
Annika Wuolo: Stadga och trygghet i gruppmomentet platsliggning. Enkelpass.
En första förutsättning för ett stabilt och säkert platsliggande är att hunden är trygg i momentet. En andra förutsättning är att den verkligen väljer att ligga kvar, trots att det är fullt möjligt att göra något roligare under de minuter momentet pågår. Genom lek kan man utnyttja alla de signaler som omger gruppmomentet, till att förbereda hunden på den roliga leken ”platsliggning”. I leken blir själva momentet endast förberedelsen för det hunden verkligen vill göra, och vägen dit är att inte låta sig luras upp av något i omgivningen förrän klarsignalen kommer. 
Max fyra ekipage med hund, obegränsat antal åhörare.

11-11.45 MED HUND 3 biljetter UTAN HUND 1 biljett
Ulrika Högbom från HHE: Störningsfokus. Enkelpass.
Upplever du att din hund är lättstörd i träningen, har svårt att hålla fokus på jobbet, och gärna ”checkar ur” och går och nosar eller tittar på spännande grejer? Då är detta passet för dig!
Ulrika visar och berättar hur du med enkla medel tränar din hund att hålla fokus på dig och er träning, och du får testa övningar som ni sedan jobbar vidare med på egen tass. Passar för alla hundar oavsett sport, nivå, ras, eller ålder.
Max 8 ekipage med hund, obegränsat utan hund.

11-11.45 MED HUND 3 biljetter
Hundinsikt i Skåne: Hunden och jag i vardagen. Enkelpass.
Hur gör jag vardagspromenaden roligare med enkla övningar och samtidigt bygger kontakt och relation? Hur får jag ett ”leende koppel” under koppelpromenaden? Detta kommer vi att jobba med under detta träningspass som ni därefter kommer att kunna ta med er hem och fortsätta träningen. Det ska vara kul att ha hund!
Utrustning: Koppel 2-3 m, fast halsband/s.k. halvstryp/sele (inget helstryp, nosgrimma eller liknande är tillåtet), gott godis i små bitar.
Max sex ekipage med hund. Familjemedlemmar får följa med.

LUNCH

13-14.45 MED HUND 6 biljetter UTAN HUND 3 biljetter
Hundens Hus Skåne: ”PUPPYTALK”. Dubbelpass.
Precis som människobarn behöver lära sig att prata och umgås behöver valpar träna sitt hundspråk för att inte bli missförstådda eller anses oartiga som vuxna. Alla hundar pratar samma språk men alla raser har olika dialekter – så din valp behöver träna sig att prata med andra hundar.
Vi börjar med lite teori om hundspråk och valpars språkutveckling och sedan får de deltagande valparna mötas två och två på ett lugnt och tryggt sätt. Det kommer också att finnas möjlighet för valparna att möta diplomathunden Ziggy. Vi tittar på vilken valp som är blyg och behöver extra stöd, vilken som är bufflig och behöver sansa sig och talar om hur du kan fortsätta att träna för att få en säker och trygg hund. Du som inte har egen valp med dig kommer får kunskaper om hundspråk och hur man bör agera för att få trevliga och säkra hundmöten.
För valpar upp till 5 månader
Max 6 ekipage med valp, obegränsat utan hund.

13-14.45 MED HUND 6 biljetter UTAN HUND 3 biljetter
Hundhörnan och Hundunik: Stark och sund med hund. Dubbelpass.
Hänger ni med oss så får ni prova på och lära er mer om hur du och din hund tillsammans kan vara fysiskt aktiva.  Vi tror på, dels genom egna resor samt vad forskning visar på, att rörelse ökar välmående och välbefinnande hos både dig som förare och din hund. 
Rörelserna går att lägga på olika nivåer utefter just era förutsättningar som hund och förare. Vi kommer titta på hur inlärningen kring rörelserna kan gå till vilket ger er en perfekt start till att köra på tillsammans hemma i vardagsrummet eller utomhus. 
En annan viktig del för välmående är en balans mellan vila och aktivitet. Därför kommer vi att avsluta med avslappning för både hund och människa.
Max tio ekipage med hund, obegränsat utan hund.

13-13.45 MED HUND 3 biljetter UTAN HUND 1 biljett
Ulrika Högbom från HHE: Target. Enkelpass.
En target är något som hunden söker upp och gör något med: rör vid med någon kroppsdel, placerar sig ovanpå eller inuti, tittar på, biter i, etc.
Target-beteenden i sig är roliga att jobba med, och ännu roligare blir det när vi använder targets för att få fram andra beteenden eller kombinerar targets på olika sätt. Ulrika lär dig grunderna i ”target-språket”!
Max 8 ekipage med hund, obegränsat utan hund

13-14.45 MED HUND 6 biljetter UTAN HUND 3 biljetter
Åsa Jakobsson från HHE: Dog Parkour. Dubbelpass.
Vill du ha roligare promenader? Vill du träna din hunds självförtroende, styrka och kroppskontroll på ett lättsamt sätt? Är du helt enkelt nyfiken på Dog Parkour? Dog parkour är en rolig träningsform där du och din hund utnyttjar det ni hittar under promenaderna för att utföra olika trick och balansövningar.
Åsa visar och berättar om säkerhet och grundövningar, och du testar och tränar med din egen hund.
OBS! hunden behöver SELE och VANLIGT KOPPEL – ej flexi.
Max 8 ekipage med hund, obegränsat utan hund.

13-13.45 MED HUND 3 biljetter
Hundinsikt i Skåne: Hunden och jag i vardagen. Enkelpass.
Hur gör jag vardagspromenaden roligare med enkla övningar och samtidigt bygger kontakt och relation? Hur får jag ett ”leende koppel” under koppelpromenaden? Detta kommer vi att jobba med under detta träningspass som ni därefter kommer att kunna ta med er hem och fortsätta träningen. Det ska vara kul att ha hund!
Utrustning: Koppel 2-3 m, fast halsband/s.k. halvstryp/sele (inget helstryp, nosgrimma eller liknande är tillåtet), gott godis i små bitar.
Max sex ekipage med hund. Familjemedlemmar får följa med.

14-15.45 MED HUND 6 biljetter UTAN HUND 3 biljetter
Lilly Norfeldt: Gå fint i kopplet. Dubbelpass.
I denna intensiva kurs tipsar jag på ämnet KOPPEL – detta lilla snöre som tär på tålamodet ibland. Drar hunden? Inget samarbete? Känns det som att vovve är ute och går med dig och inte tvärtom? Här delar jag med mig av mina bästa övningar, life hacks och idéer! Välkomna!
Pass 1 kommer främst vara teoretiskt om vanliga tankevurpor, principer och regler samt tips på vad man kan tänka på innan man ens går ut genom dörren.
Jag kommer även att ge exempel och visa övningar vi ska göra i pass 2!
Du behöver inte ha hunden med här, men får förstås om du vill och om det funkar för både ditt och vovves fokus.
Pass 2 tränar vi! Du behöver ha varit med på pass 1 för att delta här. Jag visar övningar och ni får öva med era hundar, så anpassar jag efter era specifika funderingar och problem!
Max åtta ekipage med hund, obegränsat utan hund.

15-15.45 MED HUND 3 biljetter UTAN HUND 1 biljett
Peter Carlsson från R+ Hundskola: Frivillig hantering! Enkelpass.
En sak kan vi vara helt säkra på – att din hund någon gång kommer att behöva veterinärvård eller regelbunden hantering. Det kan vara för en akut skada, för en kronisk sjukdom, för en periodiskt återkommande vaccinering eller kontroll, eller helt enkelt för vanlig hantering som kloklipp eller pälsvård. Den viktigaste kunskapen du kan ge din hund i det sammanhanget är att hantering är trevligt! Frivillig hantering ger dig verktygen att förbereda din hund för hantering eller veterinärbesök utan rädslor och stress. Vi jobbar med hanteringen från grunden och med hjälp av samma avslappnade förhållningssätt som när vi tränar in trix och andra roliga aktiviteter.
Max 4 ekipage med hund. Obegränsat utan hund.

15-16.45 MED HUND 6 biljetter UTAN HUND 3 biljetter
Hund Helt Enkelt: BAT för hundmöten. Dubbelpass.
FULLTECKNAT MED HUND!
BAT står för Behavior Adjustment Training. Det är en effektiv teknik för att jobba med situationer där hunden blir upphetsad, orolig, rädd, eller utåtagerande. Vi kommer främst att fokusera på hundmöten.
BAT bygger på planerad träning där man säkerställer att hunden gör bra val, att lära sig läsa och lyssna på sin hund, och att belöna bra val med funktionella belöningar – dvs se funktionen av beteendet (tex att skälla på en annan hund för att få ökat avstånd) och lära hunden ett bättrte beteende som ger samma resultat (tex att titta på sin ägare för att få ökat avstånd).
Vi kommer att visa och berätta om hur det fungerar och varför det fungerar, olika ”setups”, koppelhantering och hundspråk, och hur du kan få en bättre vardag genom att lära hunden ”prata med små bostäver”.
Öppet för max 4 ekipage med hund som kommer att få förberedande information via mail innan vi träffas. Obegränsat antal åskådare utan hund.

15-15.45 MED HUND 2 biljetter UTAN HUND 1 biljett
Annika Wuolo: Lek och lär, samarbete i leken. Enkelpass.
Många hundar älskar en bra dragkamp eller att jaga en kastad leksak, men när de hämtat den, springer de hellre och leker på egen hand, än kommer tillbaka till föraren. Det gör att belöningen lätt övergår i konflikt med hunden, men det finns vägar att ganska snabbt, utan mutor eller kommandon,  lära hunden att det lönar sig att komma tillbaka med den för vidare lek eller avlämning hos föraren. Den som vill delta i träningen med hund, skall ha med sig många av hundens leksaker, helst sådant som inte studsar, låter eller har tyngd så det inte blir spännande att skaka leksaken. 
Max två ekipage med hund, obegränsat antal åhörare.

16-16.45 MED HUND 2 biljetter UTAN HUND 1 biljett
Annika Wuolo: Lek in släppandet av föremål. Enkelpass.
Vissa hundar leker gärna med trasor, bollar och apporter, kommer kanske gärna tillbaka med dem, men vill inte alls släppa föremålet när de väl fått tag på det. Det gör att belöning med leksak lätt följs av konflikt mellan hund och förare. Du får tips på hur du genom leken kan lära hunden att släppa, utan att behöva muta eller kommendera. 
Max tre ekipage med hund, obegränsat antal åhörare.